dijous, 29 de maig del 2014

Oculus Rift


Oculus Rift és un dispositiu de realitat virtual amb un ampli camp de visió  fet per funcionar sobre HMD, que permet reproduir imatges creades per ordinador sobre un "display" molt proper als ulls.




Està sent desenvolupat per Oculus VR (empresa comprada per Facebook al març del 2014). Ara mateix hi ha dues versions, una per desenvolupadors i, posteriorment, comptarà amb la versió millorada, també anomendad Oculus Rift 2.0. La versió per desenvolupadors utilitza una pantalla de 7  polzades amb un camp de visió de més de 90 graus horitzontals (110 graus en diagonal), que és més del doble que la majoria de dispositius de la competència. L'objectiu és oferir tot el camp de visió l'usuari per tal de crear un fort sentit d'immersió, amb una resolució de 1280 x 800 (16:10).

La experiència d'ús és impressionant. Els "gamer", els amants dels videojocs, han trobat potser allò que tant de temps havien estat esperant i que fins ara havia estat un fracàs darrera un altre, la realitat virtual. I, de fet, el que és realment sorprenent és tot el que està encara per arribar. Parlem d'un gadget orientat al mercat massiu. Hi ha una frase que es repeteix molt de tant en tant, quan arriba al mercat alguna cosa realment sorprenent i que podem aplicar sense dubte a aquesta nova interfície: ja res tornarà a ser el mateix a partir d'això. Ens trobem davant del que els experts anomenen un "Game Changer", alguna cosa que canviarà la industria dels videojocs.



Una nova època daurada dels videojocs està a punt d'arribar, i ve de la mà d'un projecte que es va gestar, com tot allò realment important i sorprenent avui dia, en un garatge.

Marcos García

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada